Nem kérdés, hogy a globális felmelegedés súlyos következményekkel jár az emberiség és az egész földi élővilág számára. A klímaváltozásra egyértelműen nagy hatással van az emberi tevékenység, elsősorban a szén-dioxid kibocsátásával. A CO2 visszafogása ezért stratégiai cél lett az egész világon, a markáns lépések mélységében érintik az ipari termelést is. Egy magyar feltaláló ígéretes innovációja nyújthat megoldást a problémára, a Greenion jövőbeni elterjedése látványos mértékben csökkentheti a kibocsátást.

Mi a Greenion?

A Greenion egy magyar feltaláló, Mészáros Ferenc találmányán alapuló, megújuló energiával, önfenntartó módon működtethető füstgáz- és levegőtisztító rendszer. A Greenion csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást, így hozzájárul az egészséges természeti és lakókörnyezet fenntartásához, valamint a globális felmelegedés mérsékléséhez.

Mészáros Ferenc feltaláló eredetileg nem a világ egyik legsürgetőbb problémájára kereste a választ. A kutatómunkája eredményeként megszületett, megújuló energiával, önfenntartó módon működtethető füstgáz- és levegőtisztító rendszere. A Greenion névre hallgató technológia eredetileg azért jött létre, hogy megtalálja a megoldást az autók károsanyag-kibocsátásának csökkentésére. Útközben jött azonban a felismerés, hogy ipari szintű elterjedése érzékelhető módon volna képes mérsékelni a világ szén-dioxid kibocsátását. Azáltal pedig, hogy a szén-dioxid kibocsátást csökkenti, hozzájárul az egészséges természeti- és lakókörnyezet fenntartásához, valamint a globális felmelegedés mérsékléséhez.

„Maga a technológia könnyen adaptálható, hiszen méretét és szektorális felhasználhatóságát nézve egyaránt nagyon variábilis” – mondja Mészáros Ferenc, a Greenion atyja. Rendkívül fontos, hogy a levegő szén-dioxid tartalmát nagymértékben csökkentő rendszer működése teljesen környezetbarát, a végtermék is környezetazonos, így az emberekre teljesen ártalmatlan. A működése során energiát is előállíthat, tehát önfenntartó rendszer. Maga az eljárás az előállítását és az üzemeltetését tekintve olcsó, ezért a feltaláló joggal bízik a technológia robbanásszerű ipari elterjedésében.

Previous Image
Next Image

info heading

info content