A Velencei Expón is bemutatkozik a Greenion

CO2 kibocsátás csökkentő berendezés, vízből építőanyag, gyümölcsből ivóvíz vagy például mobil víztisztító. Mindez csak pár magyar találmány azok közül, melyek hamarosan Velencében, a Milánói Világkiállítás társrendezvényén mutatkoznak be – ismertette Szőcs Géza kormánybiztos sajtótájékoztatóján.

Október 6-án veszi kezdetét Velencében a Pianeta Acque Expo BlueDrop vagyis Kék Cseppnek hívott szakmai hete. A rendezvényen Magyarország, mint kiemelt kiállító mutatja be a vízzel és fenntartható fejlődéssel kapcsolatos legújabb fejlesztéseket.

Az eseményen kiemelt szerepet kap majd a Greenion technológia is. A számos területen alkalmazható légtisztító berendezés képes akár 50%-al csökkenteni a szén-dioxid-kibocsátás mértékét. Az úttörő technológia lúgos ionokat tartalmazó ionizált vizet használ reakcióközegként. Az ionizációhoz csak kismennyiségű energia szükséges, amit akár egy napelem is biztosíthat.

„Büszke vagyok rá, hogy a Greeniont is képviselhetjük. A találmányt várhatóan jelentős nemzetközi érdeklődés fogadja majd Velencében” – mondta el dr. Böjthe Kálmán, a Velencei Expo vezető magyar kiállítója, a Blue Seven Group Nyrt. alapítója.

A Greenion mellett számos fejlesztés mutatkozik be Velencében. Egy eljárás például a gyümölcsök feldolgozása során tiszta ivóvizet termel, míg egy másik vízzel töltött építőelemek készítését teszi lehetővé. De a kilátogatók találkozhatnak majd a műanyaghulladék újrahasznosítását szolgáló berendezéssel, mobil víztisztítóval és a szennyvíziszap hasznosítására, az ipari hűtővizek kezelésére vagy éppen a tengerjáró hajók ballasztvizének tisztítására szolgáló technológiákkal is.

Hozzászólás küldése

*Kötelező mezők. Üres mező.

*

*